GV Sparta Arum

Hallo allemaal,

 Ook voor  GV Sparta is het seizoen nu voorbij. Tijd om even terug te kijken.

De dames en heren seniorengroepen hebben een mooi seizoen gehad. De spieren werden soepel gehouden door volleybal, oefeningen, hockey, enz. Alles onder de trouwe leiding van Johan Kuiper. Helaas was de groep nu en dan kleiner door bijv. ziekte van leden. Met zo’n hechte groep wordt de afwezige dan wel gemist.

De yoga werd goed bezocht dit jaar. Yogadocente Esther Visser zal vanaf september haar lessen voortzetten. Ook nieuwe leden zijn dan van harte welkom!

De wedstrijdturnsters van GV Sparta hebben een seizoen gehad met ups en downs. Veel concurrentie, moeilijke oefenstof, maar ook plezier in het turnen en nieuwe ervaringen opdoen. De jongste turnsters waren in mei al klaar met hun wedstrijden. Jasmijn mocht in juni nog meedoen aan het Fries Kampioenschap in haar niveau. Zij behaalde een keurige 10e plaats! Op 1 juli sloten Jasmijn en Femke het seizoen af met het FK toestellen. Geen medailles maar wel mooie resultaten.

Tijdens de gym en turnlessen o.l.v. juf Jettie leerden de kinderen balanceren, koprollen, radslagen, vangen, gooien, springen, hinkelen, enz. Jongens en meisjes in de leeftijd van 3 t/m 15 jaar kwamen iedere donderdag naar de gymzaal om heerlijk te bewegen. Op 15 juni hielden we een kleine versie van het jaarlijkse Chef de Jong Toernooi; een demonstratie van oefeningen aan/op de verschillende onderdelen en toestellen. Alle jeugdleden gingen met een gouden medaille naar huis (foto’s: www.gvsparta.nl) Tijdens deze middag konden we ook onze nieuwe aanwinst tonen: een splinternieuwe damesbrug. Er is lang gespaard voor dit mooie nieuwe toestel. De brug is makkelijk verrijdbaar en snel op te zetten. In een paar minuten staat de brug, inclusief matten, en kan er op geturnd worden. Een hele verbetering. Deze brug hadden we niet kunnen aanschaffen zonder de hulp van onze leden bij de verkoop van snert, de geweldige “Spek de clubkas-actie” van Spar Tolsma en een super donatie van € 2000,00 van de Stichting tot Nut Arum. We zijn erg dankbaar voor de prachtige bijdragen en hopen dat de vereniging lang plezier zal hebben van de nieuwe brug!

Tijdens de laatste les van het seizoen konden de jeugdleden zich uitleven op de tumblingbaan (geleend van DES Makkum). Heeeeerlijk springen! Iedereen kreeg wat te drinken en wat lekkers en ging moe maar voldaan naar huis.  

Helaas zal juf Jettie volgend seizoen niet meer de gym/turngroepen leiden. Dit vinden we natuurlijk erg jammer. Tijdens de laatste les hebben we afscheid van haar genomen. We zijn blij te kunnen melden dat we Selma Hibma bereid hebben gevonden de groepen over te nemen. Juf Selma is een bekend gezicht voor de kinderen (al enige jaren ervaring opgedaan door haar stages bij Sparta) en heeft erg veel zin om zich voor de vereniging in te zetten. Welkom bij de club, Selma!

In de 1e week van september start het nieuwe seizoen van GV Sparta. We hopen dan alle vertrouwde leden maar ook veel nieuwe leden te mogen begroeten in één van de lessen.

 Fijne zomer toegewenst!

 Bestuur GV Sparta, Arum